Warning: getimagesize(/home/kartinga/public_html/kartingarea-bg.com/image/no_image.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/kartinga/public_html/kartingarea-bg.com/catalog/controller/module/journal2_static_banners.php on line 108Warning: getimagesize(/home/kartinga/public_html/kartingarea-bg.com/image/no_image.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/kartinga/public_html/kartingarea-bg.com/catalog/controller/module/journal2_static_banners.php on line 108Warning: getimagesize(/home/kartinga/public_html/kartingarea-bg.com/image/no_image.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/kartinga/public_html/kartingarea-bg.com/catalog/controller/module/journal2_static_banners.php on line 108Warning: getimagesize(/home/kartinga/public_html/kartingarea-bg.com/image/no_image.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/kartinga/public_html/kartingarea-bg.com/catalog/controller/module/journal2_static_banners.php on line 108Warning: getimagesize(/home/kartinga/public_html/kartingarea-bg.com/image/no_image.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/kartinga/public_html/kartingarea-bg.com/catalog/controller/module/journal2_static_banners.php on line 108Warning: getimagesize(/home/kartinga/public_html/kartingarea-bg.com/image/no_image.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/kartinga/public_html/kartingarea-bg.com/catalog/controller/module/journal2_static_banners.php on line 108 Правила

Правила

ПРАВИЛА ЗА БЕЗОПАСНОСТ ПРИ УПРАВЛЕНИЕ НА КАРТИНГ

Моторните спортове са опасни! Задължително се запознайте с правилата за безопасност!

Излизането и влизането в бокса се извършва с повишено Внимание ;

След като излезете на пистата – започнете първата обиколка БАВНО – с цел опознаване на пистата и загряване на гумите;

При движение по пистата не се разрешава рязката промяна на посоката на движение с цел удар или пресичане на пътя на друг картинг;

Спазвайте сигнализацията и флаговете по време на управление на картинга;
Движете се само в предвидената посока по пистата;
Абсолютно се забранява слизането от карта преди да е завършила сесията;
Абсолютно се забранява по време на пилотирането на картинг спирането на пистата с цел изчакване;
Ако излезете извън очертанията на пистата, се завъртите или по каквато и да е друга причина не можете да продължите, останете в картинга и вдигнете ръка, изчакайте служител от пистата, който ще ви се притече на помощ ;
При неспазване правилата за безопасност ще бъде отправено предупреждение на пилота с автоматично намаляване скоростта на управлявания от него карт . При повторно нарушение – ще бъде прекратена сесията на пилота ;
След показване на червен флаг, спрете плавно и подредете картинга на показаното от инструктора място;
Ръководството на „Картинг писта Хасково – “ДЕСАФИО ” – ЕООД, не носи отговорност за щети нанесени на трети лица от неспазване на правилата за безопасност  в следствие на лошо управление на карта.Флагове и сигнализацияСтарт (START)


Пистата е в добро състояние или даване на начало на обиколка за загряване при тренировка


Опасност, изпреварването е забранено, „Намали скоростта”


На пистата има бавнодвижещо се превозно средство


Показва се заедно с табела и номер на състезател за неспортменско поведение на пилота


Статичен – информация за пилот, който е застигнат с 1 обиколка от останалите – развят – ще бъдете изпреварен всеки момент с 1 обиколка

Всички пилоти трябва да прекратят незабавно състезанието и да се върнат на старт линията  

Край на сесията, тренировката или състезанието


Кога работи Картинг пистата? 

Картинг пистата работи 7 дни в седмицата от 10:00 ч., без значение дали са празнични или почивни дни. В зависимост от метеорологични условия подбираме и гумите на картовете.

За повече информация, на тел. +359 899 983 889 или +359 876 200 190.

Колко развиват вашите картове? 

Нашите картове са:

160 куб.см. предназначени за деца от 6 до 14 г. възраст с макс. скорост до 45 км/ч.

270 куб.см. и развиват скорост от 70 км/ч.

390 куб.см. и развиват скорост до 85 км/ч.


Защо трябва да нося боне и каска? 

Бонето е задължително от хигиенна гледна точка. Каската е нещо, което ви предпазва от удари и трябва да бъде от затворен тип. В моторните спортове каската е основен елемент за безопасност.


Имате ли измервателна система? 

За момента не разполагаме с такава система, но е въпрос на време да бъде поставена.


Може ли да се състезаваме вечер? 

Да, разполагаме с осветление за нощно каране. През летните вечери работим до 23:00h.


Какви дрехи трябва да носиш? 

Може да карате със всякакви дрехи, стига да бъдат закопчани и да не се веят назад от картинга. През зимата, ние препоръчваме да носите топли дрехи, обувки и ръкавици. Имаме изискване обувките да бъдат затворен тип, също така предоставяме и гащеризони за нашите клиненти.


С  джапанки и чехли не  е желателно управлението на картовете ни !


На колко години трябва да си? 

Възрастовата граница няма. Имаме ограничение във височина, трябва да сте над 125 см.

Имате ли инструктаж за безопасност (брифинг) ако за пръв път посещавам вашата писта ? 

Дa, прави се от нашия обучен персонал. Брифинг е задължителен преди всяка сесия или състезание, без значение дали сте опитен или начинаещ пилот. Брифинга включва;

  • управление на  картинга,
  • поведение на писта,
  • флагове и сигнализация,

Много е важно всеки пилот да получи правилна информация.


Можете ли да Тренирам картинг? 

Да, всяка събота и неделя от 11:00 до 12:30 организираме обучение по картинг. Без ограничения във еъзраста,единствено условие е да сте над 125см. При нас ще получите добри съвети и техники за каране на картинг.

Искам да организирам голямо събитие, тиимбилдинг? 

Да,това е нещо което ние правим. Трябва само да се свържете с нас за повече информация, на тел. +359 899 983 889 или +359 876 200 190 или, чрез имейл адреса ни: info@kartingarea-bg.com. Ние ще ви   изготви индивидуална оферта за Вашето събитие или тимбилдинг.


Организирате ли състезания? 

Да. Организираме  състезания. За да сте информирани за организираните от нас състезания, трябва да ни последвате във FACEBOOK.

Искам да организирам рожден ден на детето? 

Това е добър избор за провеждане на рожден ден на нашата Картинг писта , единственото изискване е децата да имат минимална височина 125 см. Можете да ни пишете или да се обадите  за повече информация, на тел. +359 899 983 889 или +359 876 200 190 или, чрез имейл адреса ни: info@kartingarea-bg.com. Ние ще ви   изготви индивидуална оферта за Вашето събитие.


Трябва ли да направя резервация? 

Ако сте група до 10 човека не е задължително да правите резервация. За групи над 10 човека е добре да си направите резервация, като може да позвъните на тел.: +359 899 983 889 или +359 876 200 190.

Също е добре да съобразите, че в Съботните и Неделни дни има по голяма натовареност и е добре да се обадите за час.


Трябва ли да попълвам декларация? 

Уважаеми клиенти, попълването на подобни декларации е стандартна практика на всички Картинг писти по света. Картинга е моторен спорт и настоящата декларация е съобразена с българското законодателство и безопасните условия за експлоатация на картинг.


Имате ли двуместни картовете? 

Не, ние нямаме двуместни картове, искаме всеки наш клиент сам да изпита тръпка от управлението на нашите картове и да усети прилива на адреналин.